Recepty > kuře > jemný drůbeží krém se sýrovou jíškou a drůbežím masem a hráškem
Potřebné suroviny:
2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 g taveného trojúhelníčkového ementálského sýra, 3/4 litru drůbežího vývaru, 1/2 litru smetany 12 %, 200 g sterilovaného odkapaného hrášku, 150 g vykostěného vařeného drůbežího masa, sůl, petrželka, 1 vaječný žloutek
Postup přípravy:
Do rozehřátého másla přidáme mouku a smažíme, až získáme jíšku zlaté barvy. Poté přidáme sýr nakrájený na menší kousky a rozmícháme. Zřeďujeme studeným drůbežím vývarem a dobře, asi dvacet minut, provaříme. Pak polévku doplníme smetanou, hráškem i masem nakrájeným na menší kousky a necháme dobře prohřát. Dochutíme podle potřeby solí, nadrobno nakrájenou petrželkou a nakonec přidáme žloutek rozšlehaný ve lžíci smetany, ale polévku již nevaříme, aby se v ní žloutek nesrazil.
Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Žampionový krém recept
Recept na přípravu jídla jemný drůbeží krém se sýrovou jíškou a drůbežím masem a hráškem přináší na talíř svoji chuť.