Recepty

Recepty > polévky > jarní polévka s vločkami a hráškem

Jarní polévka s vločkami a hráškem

Suroviny potřebné pro přípravu:

sušené čínské houby, mrkev, pórek, žampióny, čirý vývar, olej, skelné rýžové nudle, sójová omáčka, cayenský pepř, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Opereme sušené čínské houby a necháme je změkčit ve studené vodě. Mrkev a pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Sušené čínské houby dáme okapat a pak je nakrájíme na menší kousky. V hrnci zahřejeme olej, na kterém zeleninu a houby asi pět minut dusíme. Pak je vyjmeme a do hrnce přilijeme vývar a uvedeme do varu. Do polévky zavaříme skelné nudle a necháme zhruba deset minut vařit doměkka. Do polévky opět vrátíme zeleninu a houby. Chvilku povaříme a dochutíme sójovou omáčkou, pepřem, cayenským pepřem a solí.

Další recepty:
Řecká čočková polévka s cibulí.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Jarní minestrone

Recepty
Motto

Jarní polévka s vločkami a hráškem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.