Recepty > kuře > jemná paštika z kuřecích jater s ořechy a pepřem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích jater, 150 g másla a dalších 80 g másla na zalití, 1 větší cibulku, 2 stroužky česneku, 80 ml smetany, mletý pepř, sůl, ořechy, zelený pepř
Postup přípravy:
Očištěná játra pokrájíme na malé kousky. Lžíci másla rozpustíme na pánvi, na které osmažíme dosklovata nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme játra, nesolíme a smažíme je doměkka (přibližně po dobu 8 minut). Celou takto připravenou směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo a smetanu. Dochutíme vše solí a pepřem, promícháme i s kuličkami zeleného pepře, ořechy, případně bylinkami a dalšími surovinami. Celou horní plochu předpřipravené paštiky zalijeme teplým, rozpuštěným máslem. Směs necháme zatuhnout v lednici do druhého dne.
Další jídla:
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Kuřecí stehna na zelí opečeme do křupava.
Vepřové kotlety na paprice podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa.
Jemná paštika z drůbežích jater podáváme na pečivu s trochou másla.
Kuřecí nudličky s rýží naložíme a druhý den usmažíme na oleji.
Máslové noky do polévky vkládáme do vroucí polévky.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci ochutíme citronem.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Slepice na paprice
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm jemná paštika z kuřecích jater s ořechy a pepřem.