Recepty

Recepty > polévky > jemná fazolačka

Jemná fazolačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g barevných fazolí, 1 mrkev, 1 větší cibule, 1 kostka masoxu, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce zakysané smetany, špetka sladké papriky

Recept na přípravu:

Fazole přes noc namočíme do vody a v téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou jíšku, rozředíme ji vlažným vývarem z fazolí, přilijeme ji do polévky, přidáme masox a znovu vaříme. Část fazolových bobů rozmixujeme tak, aby byla polévka opravdu hustá. Do fazolové polévky před podáváním na stůl nalijte lžíci zakysané smetany a posypte ji syrovou cibulkou.

Další recepty:
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolačka s klobásou

Recepty
Motto

Jemná fazolačka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.