Recepty > polévky > játrové knedlíčky z drůbežích jater do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g drůbežích jater, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce másla, 1 strouhané cibule, majoránka, mletý černý pepř, 4 stroužky česneku, sůl, 1 bílek, 1 plná lžíce hladké mouky, strouhanka podle potřeby
Recept na přípravu:
Játra naškrábáme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce a žloutek, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme trochu strouhané cibule, majoránku, mletý černý pepř, stroužky prolisovaného česneku, sůl a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme, vsypeme lžíci hladké mouky a tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zaváříme do vývaru.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kapání do polévky
Játrové knedlíčky z drůbežích jater do polévky mají své chuťové kouzlo.