Recepty > játra > játrová pomazánka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g kuřecích jater, 100 g slaniny, 100 g másla, 12 stroužky česneku, 1 lžičku sušeného tymiánu, 0,5 dl portského vína (alternativně je možno použít sherry), toustový chleba, corničonky
Postup přípravy pokrmu játrová pomazánka:
Slaninu nakrájíme a orestujeme na části másla části másla. Poté přidáme zbytek másla, prolisovaný česnek, tymián a na kousky nakrájená játra. Restujeme přibližně 4 minuty a když se játra zatáhnou, přilijeme portské víno nebo sherry a necháme tekutinu odpařit. Hotovou směs poté necháme trochu zchladnout, a nakonec ji rozemeleme.
Játrovou pomazánku podáváme na horkých opečených topinkách s corničonkami jako ozdobou.
Další recepty:
játrové balíčky, rýže deseti chutí, recept játra na cibulce, játrová omáčka, játra na víně, slepičí polévka s játrovými knedlíčky, játra na divoko
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.