Recepty

Recepty > játra > játrová omáčka vepřová

Játrová omáčka vepřová

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

2 lžíce sádla, 40 dkg vepřových jater, 1 velká cibule, mletý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, vývar, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, 50 dkg rýže

Postup přípravy:

Na lžíci rozpáleného sádla osmahneme najemno nasekanou cibuli, přidáme mouku a připravíme si žlutou jíšku. Zalijeme vývarem a asi 30 minut povaříme. Na druhé lžíci rozehřátého sádla osmažíme opepřená na kostičky nakrájená hovězí játra. Poté je podlijeme vodou a dusíme doměkka. Játra rozsekáme na velmi drobné kousky, vložíme do uvařené omáčky, promícháme, dokořeníme mletým pepřem a dosolíme.

Omáčka z vepřových jater chutná s rýží jako přílohou.

Recepty na další jídla:
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Velikonoční nádivka oživí svátky jara.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Nádivka ke kuřeti a do kuřete.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Játra na víně chutnají.
Játrová omáčka z hovězích jater

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm játrová omáčka vepřová.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.