Recepty > polévky > játrová knedlíčková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
mrkev, 1 celer, 1 petržel, 1 jarní cibule, sůl, mletý pepř, 500 g předního hovězího masa
Těstíčko: 1 hrneček strouhanky, 1 vejce, kasůl, hrst petrželové natě, 2 stroužky česneku, 500 g hovězích játer
Recept na přípravu:
Maso a celou cibuli dáme vařit do tlakového hrnce se 2 litry osolené vody. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou tvarujeme knedlíčky, které házíme do vařícího se vývaru a necháme je povařit. Zvlášť do hrnce si dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Po uvaření zeleninu scedíme a přidáme ji do hotového vývaru. Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a také přidáme do vývaru. Nakonec přidáme do polévky nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem. Dobrou chuť.
Další recepty:
Polévka česnečka zahuštěná hladkou moukou smíchanou s vodou.
Jihočeská bramboračka se šlehačkou a vejcem.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s kořenovou zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Bramboračka s houbami a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry, které necháme rozpustit.
Játrová omáčka kterou podáváme s houskovým knedlíkem.
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Krémová bramboračka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Knedlíčková polévka z celeru
Ochutnejte recept játrová knedlíčková polévka.