Recepty

Recepty > polévky > jarní polévka s vločkami a hráškem

Jarní polévka s vločkami a hráškem

Suroviny potřebné pro přípravu:

ovesné vločky, mrkev, celer, zelený hrášek, mléko, masox, vejce, čerstvá zelená petrželka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Ovesné vločky propereme a uvaříme v mírně osolené vodě. V jiném hrnci uvaříme nastrouhanou mrkev, celer a zelený hrášek. Uvařené ovesné vločky rozmixujeme, přidáme mléko, vaječný žloutek a masox. Na mírném ohni necháme přejít varem. Nakonec smícháme se zeleninou a dochutíme pepřem a solí. Podáváme zdobené sekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Jarní minestrone

Recepty
Motto

Jarní polévka s vločkami a hráškem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.