Recepty > polévky > japonská polévka z tresky a zeleniny (Tara čiri)
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g tresky nebo jiného bílého rybího masa, 3 hrnečky vývaru, 100 g čerstvého špenátu nebo kadeřávku, 5 g sušených hub, glutasol (vegetu), čtvrt lžíce sójové omáčky, 4 plátky oloupaného citrónu, sůl
Recept na přípravu:
Tresku nebo jinou rybu dobře osolíme. Nakrájíme na čtyři stejné kousky a dáme vařit do vývaru. Špenát nakrájíme na tenké proužky a dáme ho vařit zvlášť. Zvlášť také necháme povařit sušené houby. Do polévky, ve které se zatím vaří pouze ryba, přidáme glutasol, sójovou omáčku a sůl. Přidáme špenát a houby. Do každé misky nebo talíře dáme kus ryby, úměrně špenátu, hub a vývaru. Každou porci ještě přichytíme glutasolem, sójovou omáčku, popřípadě dosolíme. Polévku před podáváním přizdobíme plátkem citrónu.
Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame
Japonská polévka z tresky a zeleniny (Tara čiri) má své chuťové kouzlo.