Recepty

Recepty > polévky > japonská polévka s nudlemi a knedlíčky (Sumaši džiru)

Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky (Sumaši džiru)

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g mletého masa (napůl hovězí a napůl vepřové), 1 stroužek česneku, polovina polévkové lžíce mouky, 2 vejce, 5 šálků vývaru, 4 malé karotky, 100 g vlasových nudlí, polovina pórku, 1 kávová lžička sójové omáčky, sůl

Recept na přípravu:

Mleté maso smícháme s lisovaným česnekem, moukou, vajíčky a dobře prohněteme. Utvoříme malé knedlíčky. Vývar přivedeme do varu a přidáme nakrájenou karotku. Knedlíčky dáme do vroucího vývaru a vaříme na mírném plameni 10-15 minut. Během vaření sbíráme z polévky tuk. Nudle uvaříme zvlášť a přidáme je do polévky těsně před podáváním. Přidáme na tenounká kolečka nakrájený pórek, sůl a sójovou omáčku. Aby polévka zůstala čirá, nesmí se už vařit.

Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Italská rajčatová polévka

Recepty
Motto

Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky (Sumaši džiru) má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.