Recepty > polévky > japonská kuřecí polévka (Tori džiru)
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kuřecí stehna, 5 šálků vody, 100 g ředkve, polovina šálku hub, 100 g karotky, 3 polévkové lžíce bílého vína, 1 pórek, sůl
Recept na přípravu:
Kuřecí stehna vaříme ve vodě, až maso odpadne od kosti. Sebereme mastnotu z vývaru. Maso nakrájíme na malé kousky, dáme zpět do vývaru, přivedeme do varu a zmírníme plamen. Omytou karotku, ředkev a houby nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme do polévky. Navrch polévky dáme drobně rozsekaný pórek a dokořeníme podle chuti.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Italská rajčatová polévka
Japonská kuřecí polévka (Tori džiru) má své chuťové kouzlo.