Recepty > polévky > jak se dělají celestýnské nudle
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vejce, 5 lžic mléka, sůl, špetka muškátového oříšku, máslo
Recept na přípravu:
Z polohrubé mouky, vejce, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které okořeníme podle potřeby muškátovým oříškem. Těstíčko nalijeme nadvakrát na rozehřátou pánev a usmažíme 2 tenké omelety, které upečeme z obou stran. Ubrouskem odstraníme mastnotu a nakrájíme na tenké nudle. Tím máme celestýnské nudle připraveny pro přidávání do polévek.
Další recepty:
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Vaječný svítek do polévky
Jak se dělají celestýnské nudle, které mají své chuťové kouzlo.