Recepty

Recepty > polévky > jablková polévka

Jablková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g petržele, 250 g celeru, 4 jablka, 30 g másla, 1 litr zeleninového vývaru, půl lžičky šalvěje, 150 ml šlehačky, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Celer, petržel a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smahneme dozlatova na másle, přilijeme silný vývar, okořeníme a zlehka dle libosti dovaříme. Nakonec zjemníme šlehačkou.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Cuketa na kari koření.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Italská rajčatová polévka

Recepty
Motto

Jablková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.