Recepty > polévky > jablková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g petržele, 250 g celeru, 4 jablka, 30 g másla, 1 litr zeleninového vývaru, půl lžičky šalvěje, 150 ml šlehačky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Celer, petržel a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smahneme dozlatova na másle, přilijeme silný vývar, okořeníme a zlehka dle libosti dovaříme. Nakonec zjemníme šlehačkou.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Cuketa na kari koření.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Italská rajčatová polévka
Jablková polévka má své chuťové kouzlo.