Recepty > polévky > jablečná polévka z čerstvých jablek
Suroviny potřebné pro přípravu:
velká čerstvá jablka, přírodní jablečná šťáva, cukr, rozinky, citrón, solamyl, vejce, mletá skořice, čerstvá meduňka
Recept na přípravu:
Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na menší kousky. Smícháme jablečnou šťávu, kousky jablek, rozinky a strouhanou citrónovou kůru. Vše uvedeme do varu. Potom rozmícháme solamyl v trošce vody, vmícháme do vroucí polévky a ještě chvíli povaříme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme postupně cukr a citrónovou šťávu. Dvěma kávovými lžičkami vykrajujeme ze sněhu malé noky a klademe je na povrch horké polévky odstavené z ploténky. Necháme je pod poklicí asi pět minut odpočinout. Noky v polévce nakonec poprášíme mletou skořicí. Polévku podáváme v hlubokých talířích zdobenou lístky meduňky.
Další recepty:
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Hrnková jablečná bábovka
Jablečná polévka z čerstvých jablek má své chuťové kouzlo.