Recepty

Recepty > polévky > jablečná polévka s křenem

Jablečná polévka s křenem

Suroviny potřebné pro přípravu:

jablka, šalotka, olivový olej, křen, zeleninový vývar, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozehřátém olivovém oleji. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme je na kostky, které přidáme k osmahnuté šalotce. Přilijeme zeleninový vývar a necháme asi 15 minut vařit na mírném ohni. Potom polévku rozmixujeme a vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhaný čerstvý křen. Jednotlivé porce polévky ozdobíme kolečkem jablka a nastrouhaným křenem.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Hrnková jablečná bábovka

Recepty
Motto

Jablečná polévka s křenem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.