Recepty > polévky > jablečná polévka s křenem
Suroviny potřebné pro přípravu:
jablka, šalotka, olivový olej, křen, zeleninový vývar, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozehřátém olivovém oleji. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme je na kostky, které přidáme k osmahnuté šalotce. Přilijeme zeleninový vývar a necháme asi 15 minut vařit na mírném ohni. Potom polévku rozmixujeme a vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhaný čerstvý křen. Jednotlivé porce polévky ozdobíme kolečkem jablka a nastrouhaným křenem.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Hrnková jablečná bábovka
Jablečná polévka s křenem má své chuťové kouzlo.