Recepty

Recepty > polévky > italská zeleninová polévka zvaná minestrone

Italská zeleninová polévka zvaná minestrone

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g sušených bílých nebo červených fazolí, 150 g prorostlé slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 mrkve, 2 celerové řapíky, půl hlízy fenyklu sladkého, 2 brambory, 2 malé cukety, 100 g zelených fazolek, 4-5 kapustových listů, 100 zeleného hrášku, 3 lžíce olivového oleje, půl litru čistého masového vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 sušená feferonka, 2 dužnatá rajčata, 100 špaget (lze vynechat), půl svazku petrželky, půl svazku bazalky, čerstvě strouhaný parmezán na posypání

Recept na přípravu:

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Jednotlivé druhy zeleniny očistíme, opláchneme a podobně jako slaninu je nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Nejprve dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou zeleninu (bez rajčat) a opékáme, až začne intenzivně vonět. Přidáme vývar. Opepříme a přidáme drcenou feferonku. Odkryté zvolna vaříme 1 hodinu. Rajčata spaříme, sloupneme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Opláchnutou petrželku a bazalku nadrobno nasekáme. Polovinu bylinek přidáme do polévky s rozlámanými špagetami. Osolíme a vaříme 12-15 minut. Přidáme zbývající bylinky a polévku podáváme posypanou strouhaným parmezánem.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Cuketa na kari koření.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Italská rajčatová polévka

Recepty
Motto

Italská zeleninová polévka zvaná minestrone má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.