Recepty > polévky > italská špenátová polévka s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g čerstvého špenátu, 40 ml panenského olivového oleje, 1 malá nadrobno nakrájená cibule, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 1 chilli paprička rovněž nadrobno nakrájená, 120 ml zeleninového vývaru, 60 ml nastrouhaného sýra pecorino, sůl, čerstvě mletý pepř
Recept na přípravu:
Omytý špenát vložíme do velkého hrnce pouze s vodou, která zůstala po jeho omytí na listech a přidáme lžičku soli. Špenát necháme na mírném ohni lehce povadnout, hrnec odstavíme z plotny a špenát scedíme. Tekutinu si uschováme. Špenát najemno nasekáme velkým nožem, anebo nahrubo rozmixujeme. Ve velkém hrncirozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku, chilli papričku a česnek po dobu asi 5 minut. Vsypeme rýži a zamícháme. Pak přilijeme vývau a vodu ze špenátu, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Přidáme špenát, osolíme a opepříme. Vaříme ještě 5-8 minut dle potřeby - dokud rýže nezměkne. Nakonec podle chutě přidáme sůl, pepř a posypeme sýrem pecorino.
Další recepty:
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Cuketa na kari koření.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Italská rajčatová polévka
Italská špenátová polévka s rýží má své chuťové kouzlo.