Recepty

Recepty > polévky > italská květáková polévka

Italská květáková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

květák, máslo, bílá veka, masový vývar, plátkový sýr, čerstvá bageta, čerstvá petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Květák očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vyřízneme košťál. Potom jej nakrájíme na tenké proužky, zalijeme osolenou studenou vodou a vaříme asi 45 minut doměkka. Vařený květák potom slijeme. Pekáček potřeme silnější vrstvou másla. Na dno položíme několik plátků bílé veky, které pak zvlhčíme trochou masového vývaru. Potom dáme do pekáčku vrstvu květáku, navrch trochu másla a pokryjeme plátky sýra. Tento postup opakujeme až spotřebujeme všechen květák. Poslední vrstvu tvoří bílá veka. Zalijeme zbytkem vývaru a poklademe kousky másla. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Před podáváním rozdělíme polévku do ohnivzdorných misek. Do každé porce vložíme plátek čerstvé bagety a plátek sýra a misky dáme na chvilku do vypnuté trouby, aby se sýr trošku roztavil. Před podáváním polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Hrachová polévka s párkem

Recepty
Motto

Italská květáková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.