Recepty

Recepty > polévky > italská hrachová polévka

Italská hrachová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

mražený zelený hrášek, zeleninový vývar, cibule, sladká nebo zakysaná smetana, olivový olej, slanina, citrónová šťáva, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Hrášek vysypeme do hrnce vroucí vody a pět minut vaříme. Slijeme přes cedník a ochladíme studenou vodou – zachová se tak hrášku i v polévce krásná zelená barva. Ve větším hrnci na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku. Na ni přidáme dobře okapaný hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Stačí jen pět minut. Pak polévku rozmixujeme se smetanou, osolíme, opepříme a pro svěží chuť přikápneme citrónovou šťávu. Podáváme ozdobenou jemnými proužky dozlatova vypečené slaniny a vlnovkou ze smetany.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Hrachová polévka s párkem

Recepty
Motto

Italská hrachová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.