Recepty

Recepty > polévky > indonéská zeleninová polévka na kari (Sajur karé)

Indonéská zeleninová polévka na kari (Sajur karé)

Suroviny potřebné pro přípravu:

300-400 g zeleniny (zelí, karotka, brambory atd.), 300 ml kokosového mléka, polovina lžičky kurkumy, kůra z poloviny citrónu, 1-2 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 cibule, olej

Recept na přípravu:

V mixéru zpracujeme kurkumu, česnek a cibuli s trochou oleje na jemnou pastu, kterou pak na trošce dalšího oleje osmažíme v pánvi tak, aby získala vůni (je hotová, když se již nepřichytává ke dnu a stěnám). Pak přilijeme kokosové mléko, zamícháme a povaříme. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, bobkové listy a citrónovou kůru a pod pokličkou velmi lehce vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Cuketa na kari koření.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty
Motto

Indonéská zeleninová polévka na kari (Sajur karé) má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.