Recepty > polévky > indonéská zeleninová polévka na kari (Sajur karé)
Suroviny potřebné pro přípravu:
300-400 g zeleniny (zelí, karotka, brambory atd.), 300 ml kokosového mléka, polovina lžičky kurkumy, kůra z poloviny citrónu, 1-2 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 cibule, olej
Recept na přípravu:
V mixéru zpracujeme kurkumu, česnek a cibuli s trochou oleje na jemnou pastu, kterou pak na trošce dalšího oleje osmažíme v pánvi tak, aby získala vůni (je hotová, když se již nepřichytává ke dnu a stěnám). Pak přilijeme kokosové mléko, zamícháme a povaříme. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, bobkové listy a citrónovou kůru a pod pokličkou velmi lehce vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Cuketa na kari koření.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Indonéská zeleninová polévka na kari (Sajur karé) má své chuťové kouzlo.