Recepty > polévky > indonéská lilková polévka (Sajur terung)
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lilky (nebo dýně), 2 lžíce hovězího nebo kuřecího masa, půl lžičky koriandru, špetka kmínu, 1 velký stroužek česneku, 2 cibule, 2 lžičky kurkumy, 3 makadamské ořechy nebo mandle, 7 čerstvých papriček chilli nebo 2 lžičky cayenského pepře, 300 ml kokosového mléka, 2 bobkové listy, půl lžičky zázvoru, půlka citrónu, 2 lžíce oleje, sůl
Recept na přípravu:
V mixéru rozmělníme koriandr, kmín, ořechy (mandle), kurkumu a chilli. Česnek rozetřeme, cibuli nakrájíme a společně je na oleji opečeme dožluta. Přidáme rozmixované koření, zázvor a zamícháme. Vsypeme maso, osolíme, pak přelijeme vodou a uvedeme do varu. Přilijeme kokosové mléko a vaříme dalších 10 minut bez pokličky. Nakonec přidáme zeleninu a vaříme, dokud není měkká (ale stále křupavá). Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.
Další recepty:
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Indonéská lilková polévka (Sajur terung) má své chuťové kouzlo.