Recepty > polévky > indonéská kuřecí polévka (Nasi soto ajam)
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kuře, špetka mletého pepře, 1 lžička kurkumy, 4 makadamské ořechy, 1 cibule, půl lžičky (2 cm strouhaného v celku) zázvoru, trocha oleje, sůl
Recept na přípravu:
Kuře očistíme a omyjeme. Přelijeme jej v nádob vodou a osolíme. Rozdrtíme ořechy, nasekáme zázvor a cibuli. V pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme ořechy a zázvor dohněda. Přidáme je ke kuřeti spolu s cibulí, pepřem a kurkumou a vaříme zlehka doměkka. Pak kuře vyjmeme a v troše rozpáleného oleje jej opečeme ze všech stran (často obracíme) dohněda. Maso odřežeme od kostí, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky.
Podáváme ve velké misce, co nejteplejší. K této polévce servírujeme řadu příloh, které se ozdobně nakladou na velký talíř nebo podnos: hromádka vařené rýže, řezy ze 3 natvrdo uvařených vajec, hromádka spařených bambusových (nebo fazolových) výhonků, půl hlávky povařeného zelí (nakrájeného kousky), hromádka vařených čínských nudliček. Na jiný talířek nachystáme: trochu jemně nasekaného mladého celeru, 3 lžíce do křupava osmažených cibulových kroužků, dílky citrónu. Jednotliví stolovníci si na svůj talíř nakladou maso, vejce, zeleninu, brambůrky a nudličky na sebe. Hromádku pak přelijí polévkou, posypou celerem a cibulovými kroužky a pokapou citrónovou šťávou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Indonéská kuřecí polévka (Nasi soto ajam) má své chuťové kouzlo.