Recepty

Recepty > polévky > indonéská kuřecí polévka (Nasi soto ajam)

Indonéská kuřecí polévka (Nasi soto ajam)

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kuře, špetka mletého pepře, 1 lžička kurkumy, 4 makadamské ořechy, 1 cibule, půl lžičky (2 cm strouhaného v celku) zázvoru, trocha oleje, sůl

Recept na přípravu:

Kuře očistíme a omyjeme. Přelijeme jej v nádob vodou a osolíme. Rozdrtíme ořechy, nasekáme zázvor a cibuli. V pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme ořechy a zázvor dohněda. Přidáme je ke kuřeti spolu s cibulí, pepřem a kurkumou a vaříme zlehka doměkka. Pak kuře vyjmeme a v troše rozpáleného oleje jej opečeme ze všech stran (často obracíme) dohněda. Maso odřežeme od kostí, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky.

Podáváme ve velké misce, co nejteplejší. K této polévce servírujeme řadu příloh, které se ozdobně nakladou na velký talíř nebo podnos: hromádka vařené rýže, řezy ze 3 natvrdo uvařených vajec, hromádka spařených bambusových (nebo fazolových) výhonků, půl hlávky povařeného zelí (nakrájeného kousky), hromádka vařených čínských nudliček. Na jiný talířek nachystáme: trochu jemně nasekaného mladého celeru, 3 lžíce do křupava osmažených cibulových kroužků, dílky citrónu. Jednotliví stolovníci si na svůj talíř nakladou maso, vejce, zeleninu, brambůrky a nudličky na sebe. Hromádku pak přelijí polévkou, posypou celerem a cibulovými kroužky a pokapou citrónovou šťávou.

Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty
Motto

Indonéská kuřecí polévka (Nasi soto ajam) má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.