Recepty > polévky > indonéská kořeněná kuřecí polévka (Soto ajam)
Suroviny potřebné pro přípravu:
Kuře cca 1-1,5 kg, čtvrt lžičky sardelové pasty, 4 mladé cibulky, 3 makadamské ořechy nebo mandle, polovina bobkového listu, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce nakrájené cibule, 1 hlavička česneku, polovina lžičky mletého zázvoru, polovina lžičky kurkumy, čtvrt lžičky koriandru, sůl
Obloha: 80 g vařených čínských nudliček, 50 g jemně nakrájeného celeru, 50 nasekaných mladých cibulek s natí, 3 natvrdo uvařené vejce nakrájená na tenké plátky, 2 lžičky smažených cibulových vloček, 3 na plátky nakrájené vařené brambory, polovina citrónu
Recept na přípravu:
Kuře omyjeme a ve velké nádobě je zalijeme asi 1,5-2 litry vody. Osolíme a přidáme plátky jarní cibule a rozdrcený bobkový list. Zlehka pod pokličkou uvaříme kuře doměkka a vyjmeme ho. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zázvor a rozetřený česnek do světlehněda. Spolu s kurkumou a koriandrem vsypeme všechny ingredience do plévky a pokračujeme ve vaření na slabém plameni ještě asi 30 minut. Z kuřete odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na tenké proužky. Naklademe je spolu s oblohou do hluboké mísy a přelijeme horkou polévkou. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Indonéská kořeněná kuřecí polévka (Soto ajam) má své chuťové kouzlo.