Recepty > polévky > indická čočková polévka (Dal rasam)
Suroviny potřebné pro přípravu:
120 g čočky, 2 stroužky česneku, trocha kurkumy, čtvrt sekané cibule, 1 lžička tuku, 2 lžíce husté smetany, sůl
Recept na přípravu:
Čočku, česnek a kurkumu vaříme pod pokličkou v 800 ml vody asi 1,5 hodiny. Pak scedíme, tekutinu uschováme. Čočku a česnek dokonale rozmačkáme na hustou kaši a znovu přelijeme tekutinou. Cibuli osmahneme na tuku dohněda a křupava, smícháme ji s čočkovou polévkou a osolíme. Před podáváním polévku ohřejeme a vmícháme do ní smetanu.
Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Řecká čočková polévka
Indická čočková polévka (Dal rasam) má své chuťové kouzlo.