Recepty > polévky > hrstková polévka s kořenovou zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst kořenové zeleniny, 2 ks hovězího vývaru, hrst fazolí, hrst hrášku, hrst brambor, hrst uzeniny, hrst ovesných vloček, hrst čočky
Recept na přípravu:
Upražíme kořenovou zeleninu, přidáme vodu, hovězí bujon a od všeho hrst - brambory, čočka, fazole, těstoviny, ovesné vločky, hrášek, uzenina a vaříme doměkka.
Další recepty:
Francouzská pórková polévka do níž nasypeme kostičky opražené housky.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hrstková polévka
Hrstková polévka s kořenovou zeleninou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.