Recepty > polévky > hříbková kulajda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 kg hřibů, 500 g brambor, sůl, kmín, 1 cibule, 250 ml kysané smetany, lžíce hladké mouky, 2 vejce, lžíce octa, lžíce nasekaného kopru
Recept na přípravu:
Hřiby nakrájíme na kousky, brambory na kostičky, vložíme do slané vody spolu s kmínem a nakrájenou cibulí a vaříme do měkka. Zahustíme smetanou se zakvedlanou moukou a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, ocet, povaříme. Při podávání jednotlivé porce posypeme koprem.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Koprová kulajda s bramborem.
Rychlá polévka - doba přípravy činí přibližně půlhodinu...
Hříbky na slanině s paprikou.
Rychlá rajská omáčka z protlaku.
Rychlá smetanová omáčka se šunkou zalitá šlehačkou.
Rychlá česnečka doplníme osmaženými kostičkami housky.
Sojové mléko připravíme z bobů.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Bramborová kaše s mlékem.
Rychlá polévka z masoxu
Ochutnejte recept hříbková kulajda.