Recepty > polévky > hráškový krém se šlehačkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
700 g mraženého hrášku, sůl, 60 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml šlehačky
Recept na přípravu:
Polovinu mraženého hrášku dej vařit do půl litru vody. Přidej malou lžičku soli a vař 20 minut. Hrášek nech trochu zchladnout a rozmixuj ho v mixeru i s vodou, ve které se vařil, na hladké pyré. V kastrolu umíchej světlou jíšku z másla a mouky. Odstav z ohně a rozmíchej s trochou studené vody. Přidej šlehačku a rozřeď asi 1 litru vody. Polévku osol, prolisuj do ní stroužek česneku a dej vařit na mírný oheň. Občas ji zamíchej. Když se začne polévka vařit, přidej umixované hráškové pyré a druhou polovinu hrášku. Vař asi 10 minut, dokud není hrášek měkký. Polévka by měla být hustá, krémová, ale podle chuti ji můžeš ještě rozředit vodou. Na talíři ji posyp oregánem.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hrášková polévka se slaninou
Hráškový krém se šlehačkou má své chuťové kouzlo.