Recepty > polévky > hráškový krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g čerstvého hrášku, 100 g taveného sýra, 600 ml vody, 2 stroužky česneku, sůl
Recept na přípravu:
Do hrnce vsypeme hrášek, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme téměř do měkka. Trochu hrášku si scedíme a dáme bokem na ozdobu. Do hrnce přidáme tavetý sýr, provaříme. Odstavíme z ohně. Česnek očistíme, utřeme, přidáme k hrášku do hrnce a vše rozmixujeme do hladka. Podle chuti můžeme dosolit. Podáváme s chlebovými krutony
Další recepty:
Fazolky na smetaně s hovězím masem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Zázvorové knedlíčky do polévky vložíme zavařit.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Játrová omáčka z kuřecích jater dochucená česnekem a majoránkou.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Chřestový krém ke kterému přilijeme mléko.
Polévka z růžičkové kapusty s houskou nakrájenou na malé kostičky.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Kvasnicová polévka
Ochutnejte recept hráškový krém.