Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hrachu, 1 cibule, 1 nožička párku, sůl, mletý pepř, majoránka, česnek, 1-2 lžíce zásmažky, olej, tvrdší rohlík, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Hrách propláchneme, necháme namočený přes noc a ráno uvaříme doměkka. Cibuli a párek nakrájíme na drobné kostičky a společně osmahneme na troše rozpáleného oleje dozlatova. Uvařený hrách rozmixujeme i s vodou ve které se vařil. Znovu přivedeme k varu, přisypeme osmaženou cibuli s párkem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, zásmažku a ještě 15 minut povaříme. Při podávání do talíře vhodíme osmažené kostičky rohlíku, nalijeme hrachovku a ozdobíme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Koprová kulajda s bramborem.
Houbovka s vejcem a smetanou.
Hříbky na slanině s paprikou.
Rychlá polévka - doba přípravy činí přibližně půlhodinu...
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Zimní polévka ze zeleniny.
Rychlá česnečka doplníme osmaženými kostičkami housky.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Fazolová polévka od babičky do které přidáme vlasové nudle.
Kachní polévka recept
Ochutnejte recept hrachovka.