Recepty

Recepty > polévky > hrachová polévka ze sušeného hrášku

Hrachová polévka ze sušeného hrášku recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 ml vody, 10 dkg suchého zeleného hrášku, sůl, česnek, majoránka, máslo a mouka na jíšku, housky na osmažení

Recept na přípravu:

Hrách uvaříme do měkka, prolisujeme, přidáme sůl, horkou vodu, jíšku a rozšleháme. Nakonec přidáme špetku majoránky a utřený česnek. Housky nakrájíme na kostičky, osmažíme a vložíme do polévky.

Další recepty:
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Uzená fazolová polévka z předem namočených fazolí.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Polévka z klobásy nakrájené.
Houbová polévka na kyselo houby vaříme.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Hrachová polévka z mraženého hrášku

Recepty
Motto

Hrachová polévka ze sušeného hrášku přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.