Recepty > polévky > hrachová polévka s tymiánem
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml žlutého hrachu, 1 litr vody, 1 bobkový list, 2-3 lžičky nového koření, 1 kousek na plátky pokrájeného zázvoru, 1-2 cibule pokrájené na čtvrtky, 1-2 lžíce pokrájené mrkve, 2 zeleninové bujónové kostky, sůl, 1 lžička majoránky, čerstvý tymián, hořčice
Recept na přípravu:
Hrách namočíme na 6-8 hodin do vody. Vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a přidáme bobkový list, nové koření, zázvor a cibuli. Polévku vaříme asi 1,5 hodiny. Na poslední půlhodinu přidáme mrkev. Sýr pokrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Ochutíme bujónovou kostkou, solí a majoránkou. Posypeme čerstvým tymiánem.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hrachová polévka s tymiánem má své chuťové kouzlo.