Recepty > vegetariánské > hrachová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g předem namočeného žlutého hrachu, 300 g mrkve, 4-5 krajíců chleba, 3 lžíce krupice, 2 lžíce sušeného sójového nápoje, trochu čerstvého kopru, zeleninový bujón
Postup přípravy:
Hrách uvaříme se zeleninovým bujónem. Když je hrách měkký, tak ho s potřebným množstvím vody rozmixujeme. Na kotičky nakrájenou mrkev uvaříme se špetkou soli a dvěma lžičkami cukru a přimícháme do rozmixovaného základu. Hrnec dolijeme vodou, aby byl téměř plný. Přilijeme rozmíchaný sušený sójový nápoj s krupicí. Podle chuti přidáme sůl, cukr, podravku a kari koření. Necháme chvíli probublat, přidáme několik krajíců chleba natrhaných na kousky a polévku tak zahustíme. Nakonec přidáme kopr. Kdo má rád kyslou polévku může přidat trochu octa nebo citronové šťávy.
Další recepty:
Pivní polévka s chlebem kterou zjemníme smetanou.
Cukeťák na plech pečeme do zezlátnutí.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Hrachová polévka ze sáčku uvaříme do měkka a slijeme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Chapati, indický chleba k masovým pokrmům.
Slané koláče z listového těsta se zeleninou ozdobíme proužky nakrájeného sýra.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Nakládaný hermelín
Dozvíte se zde, jak se připravuje hrachová polévka a recept na její přípravu.