Recepty > omáčky > hovězí zadní guláš
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na 4 porce: 400 g zadního hovězího masa, 400 g cibule, 1 lžíce mleté pálivé papriky, 1 balení mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 3 bobkové listy, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 2 lžíce oleje
Jak připravit tento recept:
Pro vaření guláše je důležitý poměr množství cibule a masa, který by měl být 1:1. Cibuli nakrájíme na menší kousky a na rozpáleném oleji ji orestujeme, až získá světle hnědou barvu, ideálně, když se lehce připálí. Maso nakrájíme na kousky o velikosti přibližně dvakrát tři centimetry. Maso přidáme k cibuli, okořeníme pepřem, osolíme, přidáme bobkové listy a dusíme, než se maso na povrchu zatáhne. Poté guláš zalijeme vodou tak, aby byla těsně nad maso, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku a vaříme na mírnějším ohni, až je maso měkké. Poté guláš dolijeme vodou, dochutíme majoránkou a utřeným česnekem a případně dosolíme. Krátce provaříme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, ochutnáme a případně dochutíme.
Další recepty:
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Svíčková z králíka pečená v troubě pečená.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Farmářský guláš
Dozvíte se zde, jak se připravuje hovězí zadní guláš a recept na přípravu.