Recepty > houby > hovězí svíčková s houbovým přelivem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g hovězí svíčkové, sůl, mletý černý pepř, 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla, 200 ml hovězího vývaru z kostky, 1 lžíce omáčky teriyaki (je možno nahradit worcesterovou omáčkou), 2 hrnky pokrájených čerstvých hub, 1 menší cibule
Recept na přípravu:
Hovězí svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a lehce potřeme prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpálíme máslo a plátky hovězí svíčkové osmahneme z obou stran. Hovězí plátky vyjmeme a na talíři překryjeme alobalem. Do pánve vlijeme hovězí vývar a omáčku teriyaki. Za stálého míchání povaříme, aby se ze dna uvolnily všechny připečené kousky. Přidáme houby a pokrájenou cibuli a vaříme na středním plameni, dokud není zelenina křehká a objem omáčky zredukován. Plátky hovězí svíčkové položíme na talíře a podáváme přelité houbovým přelivem.
Další recepty:
houbový guláš s uzeným masem, houbový tatarák, bedly v těstíčku s bylinkami, kuřecí řízky v jogurtu, bedly v těstíčku, houbový guláš, houbové karbanátky, hovězí svíčková po asijsku, hlívový guláš, gulášová polévka, řízky z bedly, boloňské špagety
Ochutnejte recept hovězí svíčková s houbovým přelivem.