Recepty > polévky > hovězí polévka s kari
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru studené vody, 200 g hovězí kýty, 2 lžíce dezetrního vína, 2 stroužky česneku, 1 cibule, několik kuliček pepře, špetka mletého zázvoru, 2 lžíce oleje, 3 lžičky kari koření, 2 lžíce hladké mouky, sůl, Glutasol, pažitka
Recept na přípravu:
Do hrnce nalijeme studenou vodu, přidáme sůl, třený česnek, cibuli, pepř, zázvor a hovězí maso. Uvedeme do varu, zakryjeme pokličkou a pozvolna vaříme. Můžeme též použít tlakový hrnec. Když je maso měkké, vývar přecedíme a maso nakrájíme na kostičky, které vložíme do misek. Mezitím si z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme koření kari a lehce zpěníme. Poté vložíme do vývaru, metličkou rozšleháme a povaříme. Přidáme Glutasol, nalijeme do mističek a zdobíme sekanou pažitkou.
Další recepty:
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hovězí polévka s noky
Ochutnejte recept hovězí polévka s kari.