Recepty > hovězí maso > hovězí maso v kapustě
Na tento recept bude potřeba:
400g hovězího předního masa, 400g kapusty, 60g sádla nebo olej, 20g slaniny, 1 velká cibule, 1 lžíce mouky, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 kostička masoxu nebo vývar
Postup přípravy:
Polovinu sádla rozpálíme, orestujeme na něm nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli, poté přidáme na menší kostky pokrájené maso a orestujeme, až se zatáhne (zšedne). Trochu osolíme, ochutíme mletým pepřem, pokud je potřeba podlijeme vodou nebo vývarem a podléváme během dušení tak, aby se maso dusilo a bylo jen lehce ponořené. Přidáme kostičku masoxu nebo vývar a když je maso téměř měkké, na nudličky nakrájenou kapustu a prolisovaný česnek. Promícháme a dusíme doměkka.
V pánvi rozehřejeme druhou polovinu sádla, přidáme mouku, za stálého míchání si připravíme zlatavou jíšku, kterou přidáme k masu a kapustě.
Hovězí maso v kapustě podáváme s brambory nebo chlebem.
Další recepty:
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kachní roláda pečená.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Moravské kyselo
Hovězí maso v kapustě osloví jedlíky svou chutí.