Recepty > hovězí maso > hovězí haše
Na tento recept bude potřeba:
500g vařeného hovězího masa, 50g másla, 1-2 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, hovězí vývar
Postup přípravy:
Vychladlé hovězí maso umeleme na masovém mlýnku. Na másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku (než začne zlátnout). Za stálého míchání přidáváme vývar, až vznikne řidší kaše, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, osolíme, okořeníme mletým pepřem, mícháme a pokud je potřeba, podlijeme ještě vývarem. Necháme chvíli povařit za stálého míchání.
Podáváme s brambory nebo chlebem a zeleninovým salátem.
Další recepty:
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Kachní roláda pečená.
Moravské kyselo
Hovězí haše osloví jedlíky svou chutí.