Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Pro tento recept budete potřebovat:

1 kg hovězí kližky, 600 g cibule, 100 g sádla, 3 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžičku ostré mleté papriky, 1 lžičku drceného kmínu, 500 ml hovězího vývaru, 3 krajíce staršího chleba, 4 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, polovina hrsti majoránky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Hovězí kližku nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po částech ze všech stran zprudka osmažíme. Osmaženou kližku vyjmeme, přidáme sádlo, vložíme na plátky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dohněda, přidáme protlak, zarestujeme, přidáme papriku, kmín, krátce opečeme a zalijeme vývarem. Poté přidáme polovinu drceného česneku, vrátíme kližku a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb, dochutíme majoránkou a druhou polovinou česneku, krátce povaříme a necháme vystoupit tzv. glanc. Dobrou chuť.

Další recepty:
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Vepřové na houbách podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží.
Kuřecí játrová paštika zabalíme do alobalu.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou, kterou podle chuti zahustíme.
Segedínský guláš z hovězí kližky zjemníme trochou smetany.
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Uzené maso s křenovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Hovězí játrová paštika

Recepty
Guláš z kližky

Uvařte si hovězí guláš z kližky, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.