Recepty > hovězí maso > hovězí biftek se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
5 plátků hovězích steaků nebo svíčkové, sůl, 1 cibule, 1 menší plechovka nakládaných žampionů, 3 stroužky česneku, 1 lžička směsi pepř čtyř barev, 2 dcl červeného vína, 250 ml smetany, olej
Postup přípravy:
Plátky masa jemně naklepeme a osolíme. Na pánvi rozehřejem olej, ve kterém osmahneme maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony bez nálevu, na plátky nakrájený česnek, pepř čtyř barev a červené víno. Necháme chvíli podusit (3-5 minut). Poté maso vyjmeme, do výpeku přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
Na talíři maso polijeme omáčkou a podáváme s rýží, vařenými brambory nebo hranolky a zeleninovou oblohou.
Další recepty:
labužnický šašlik, chilli con carne, biftek z kuřecího masa, bramborák plněný masem a romadúrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, segedínský guláš, hovězí guláš, ptáčky se zeleninou, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí polévka s mletým masem, ruský boršč, plněná hovězí roláda, vepřový biftek, svíčková omáčka na smetaně, hovězí steaky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.