Recepty > houby > houby vařené jako ovar
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 dkg malých hříbků nebo žampionů, 1 a půl l vývaru z kostky, nastrouhaný křen a máslo
Recept na přípravu:
Hříbky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme) Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem a přelijeme horkým máslem nebo s hořčicí s tmavým pečivem nebo s topinkami. (vývar použijeme jako bujón se syrovým žloutkem.)
Další recepty:
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém místě.
Hovězí guláš do kterého vmícháme jíšku.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Bedly na víně a slanině.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Kantonské nudle s kuřecím masem
Houby vařené jako ovar zvou ke stolu.