Recepty

Recepty > houby > houbový guláš z čerstvých hub

Houbový guláš z čerstvých hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 1 kg houby čerstvé, 2 cibule, 4 ks česnek - stroužky, 1 lžíce paprika mletá sladká, 1 lžíce vegeta, 1 masox, 200 g točený salám, 3 lžíce mouka hladká, 1 paprika červená nebo feferonka, olej na pečení, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Houby očistíme a pokrájíme. Točený salám nakrájíme na kostky. Rozehřejeme si olej a zpěníme na něm cibuli a česnek. Přidáme papriku, připravené houby, nakrájený salám a orestujeme. Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme doměkka. Do vývaru přidáme pár proužků červené papriky, nebo feferonky. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a provaříme na mírném ohni ještě 10 minut. Dochutíme vegetou, solí a pepřem podle chuti. Houbový guláš podáváme s chlebem nebo těstovinami. Může být i houskový knedlík.

Další recepty:
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém místě.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Bedly na víně a slanině.
Hovězí guláš do kterého vmícháme jíšku.
Hříbky na smetaně podusíme.
Kantonské nudle s kuřecím masem

Recepty
Motto

Houbový guláš z čerstvých hub zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.