Recepty > polévky > houbové kyselo
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100-150 g hub, 1 lžíce octa, kmín, sůl, 250 ml smetany, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vaječný žloutek
Recept na přípravu:
V litru osolené vody s octem a kmínem vaříme asi 20 minut do měkka pokrájené houby. Ve smetaně rozmícháme vaječný žloutek s moukou a za stálého míchání přilijeme k houbám. Povaříme ještě asi 15 minut a pokud je nutno přikyselíme octem.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Ryby nakládané na kyselo necháme uležet na chladném místě.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s žloutkem.
Houbová polévka na kyselo
Ochutnejte recept houbové kyselo.