Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, mletá sladká paprika, sůl, 700 g čerstvých hub, 2 lžíce másla, drcený kmín
Postup přípravy:
Kuře osolíme a opaprikujeme zvenčí i uvnitř. Houby nakrájíme na plátky, posolíme, pokmínujeme a střídavě s kousky másla a petrželovou natí důkladně naplníme vnitřek kuřete. Kuře sepneme nebo sešijeme a upečeme do zlatova. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky a zelím.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem
Recept, podle kterého připravíme pokrm houbové kuře.