Recepty

Recepty > houby > houbová smaženice

Houbová smaženice

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 800 g čerstvých hub, 1 cibule, 100 g másla, 8 vajec, sůl a pepř
Doba přípravy: 35 minut.

Recept na přípravu:

Houby očistíme ostrým nožem, pak opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na plátky. Na sádle osmahneme nadrobno nakájenou, oloupanou cibuli, přidáme pokrájené houby a dusíme pod poklicí asi 15 minut. Přidáme sůl a pepř a za stálého míchání zalijeme rozkvedlanými vejci a mícháme do zhoustnutí. Houbová smaženice je vhodná s brambory nebo chlebem.

Další recepty:
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Bedly na víně a slanině.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Houbová omáčka z nakládaných hub

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla houbová smaženice.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.