Recepty

Recepty > houby > houbová omáčka z nakládaných hub

Houbová omáčka z nakládaných hub

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g hub nakládaných na kyselo, drcený kmín, sůl, 2 cibule, sádlo nebo olej, 1 litr silného chladného vývaru, 100 g hladké mouky, šlehačka nebo kysaná smetana

Recept na přípravu:

Houby podusíme s drceným kmínem a solí cca 10 minut na části sádla, nebo oleje.
V druhém hrnci na zbytku tuku zpěníme cibuli, přidáme hladkou mouku a opražíme v jíšku, zalijeme chladným vývarem, prošleháme a necháme vařit 20 minut, přidáme podušené houby, vaříme dalších 10 minut.
Nakonec zašleháme smetanu. Můžeme přidat malinko cukru.
Omáčka se nesrazí, pokud před přidáním smetany je dostatečně osolená a také ocet je již provařen.

Další recepty:
Hříbky v octě dvacet minut zavařujeme.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Smaženice z hub s vajíčky.
Polévka ze sušených hub do které přidáme smetanu.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Bedly na víně a slanině.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Hříbky na smetaně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla houbová omáčka z nakládaných hub.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.