Recepty > omáčky > houbová omáčka s kysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
2 hrsti sušených hub, 100 g másla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, špetka mletého kmínu, pepř, kelímek kysané smetany, sůl, špetka tlučeného jalovce
Postup přípravy:
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmažíme do růžova, zalijeme vývarem a vaříme 30 minut. Přilijeme víno, ochutíme pepřem, jalovcem, kmínem, osolíme a zašleháme kysanou smetanu. Necháme přejít varem a přidáme uvařené na drobno rozsekané houby.
Další recepty:
játrová omáčka, houbová omáčka, halibut s olivami v sýrové omáčce, omáčka Sugo pomodor, houbový guláš, lilek po sečuánsku, chilli omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.