Recepty > polévky > horská bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
čerstvé pravé hříbky, brambory, máslo, smetana ke šlehání, vejce, hladká mouka, masox, bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín, mletý zázvor, kopr, ocet, cukr, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, přidáme očištěné a pokrájené hříbky, hrudku másla, masox, bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a uvaříme na mírném plameni doměkka. Potom do polévky vmícháme smetanu, ve které předem rozmícháme vaječné žloutky, mletý zázvor, trochu hladké mouky a kopr. Ještě jednou krátce povaříme. Hotovou polévku podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem. Polévku podáváme horkou s čerstvým tmavým chlebem.
Další recepty:
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Kyselica s klobásou a brambory.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Valašská kyselica
Horská bramboračka má své chuťové kouzlo.