Recepty > polévky > horňácká kyselica
Suroviny potřebné pro přípravu:
kysané zelí, vepřový bůček, vepřové koleno, uzené maso, sušené švestky, sušené houby, šlehačka, kmín, ocet, sůl
Recept na přípravu:
Kysané zelí důkladně propláchneme a dáme vařit. Mezitím dáme do vody vařit bůček, koleno a uzené maso. Jakmile je maso uvařené, bůček a koleno vyjmeme. Uzené maso pokrájíme na drobné kostičky. Do vývaru vrátíme pokrájené uzené maso, přidáme sušené švestky a houby. Vaříme doměkka. Jakmile je zelí měkké, přidáme k němu vývar z masa s houbami a švestkami. Okořeníme kmínem a podle chuti dosolíme. Zalijeme šlehačkou a necháme projít varem. Dochutíme octem. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Kyselica s klobásou a brambory.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Valašská kyselica
Horňácká kyselica má své chuťové kouzlo.