Recepty > zelí > halušky se zelím, uzeným a slaninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
750g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 1 kg kysaného zelí, 150g anglické slaniny, 2 velké cibule, 500g uzeného vepřového masa, sádlo, vegeta
Recept na přípravu:
Z mouky, vejce a vody vytvoříme tužší hmotu, důkladně prohněteme a vyválíme z ní 2 mm silný plát. Nakrájíme na 2,5 cm čtverečky, které uvaříme v osolené vodě.
Zelí uvaříme a vodu slijeme. Na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nakrájenou cibuli a na větší kostičky nakrájené uzené maso osmahneme na rozehřátém sádle. Nakonec vše smícháme, důkladně promícháme a dochutíme vegetou.
Další recepty:
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Kyselé zelí na čínský způsob s kešu oříšky.
Zelná polévka s klobáskou.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Játra s anglickou slaninou a žampiony zve k tabuli.
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Zelné závitky chutnají.
Vařené kysané zelí
Ochutnejte recept halušky se zelím, uzeným a slaninou.